Talent Performance werft en selecteert kandidaten voor managementfuncties en topfuncties. Daarbij profiteren we niet alleen van onze mensenkennis door jarenlange ervaring, maar zetten we ook innovatieve analytische middelen in. We zijn trots op deze combinatie van ervaring en vernieuwing. Die zie je overigens ook terug in onze teamsamenstelling: een mix van jong en iets ouder, alfa en bèta, maatwerk en automatisering, empathisch en analytisch. Dit zorgt voor een toegevoegde waarde waarmee Talent Performance zich van andere bureaus onderscheidt.

 

Persoonlijke benadering

Omdat we een klein bedrijf zijn, spreken we onze opdrachtgevers altijd zelf. We leren onze klanten daardoor goed kennen en weten bij een langere samenwerking vaak al snel wat voor kandidaat ze zoeken, en wat voor persoon er in hun organisatie past. Hierdoor kunnen we altijd snel een geschikte persoon voor je vacature vinden. We hebben niet voor niets zo veel tevreden vaste klanten.

Executive search: werving en selectie voor Managementfuncties topfuncties

Zoek je een kandidaat voor een managementfunctie of topfunctie? Talent Performance vindt de juiste kandidaat voor je. Je kunt de procedure van A tot Z aan ons uitbesteden of we kunnen onze expertise toevoegen aan de knowhow van jouw organisatie. Daarbij zetten we ons uitgebreide netwerk, onze databank en onze performance check in. Bij twijfel tussen verschillende geschikte kandidaten geven onze beproefde assessments door hun sterk voorspellende resultaat vaak de doorslag.

 

Wat voor type kandidaat zoek je?

Als je een opdracht bij ons plaatst, gaan we eerst met elkaar om tafel. We bespreken uitgebreid wat voor type kandidaat je zoekt en wat de competenties en vaardigheden zijn waar je organisatie bij gebaat is. We denken met je mee en geven advies. Vaak is het zinvol om met een aantal mensen in de organisatie te praten, zodat we een goed beeld krijgen van de cultuur van de organisatie, de opdracht die er ligt en de samenstelling van het team waar de kandidaat deel vanuit gaat maken.

 

Een specifiek profiel, maar toch out of the box

Als we in kaart hebben welke talenten en persoonlijkheden vertegenwoordigd zijn, stellen we samen met jou een profiel van de ideale kandidaat op. We proberen het profiel zo specifiek mogelijk te maken, waarbij ruimte overblijft voor kandidaten waar je in eerste instantie niet aan had gedacht, maar die toch heel geschikt kunnen zijn. Door out of the box te denken, komen we vaak tot verrassend goede keuzes.

 

Zoeken in netwerk, databank, en via media search

Dan gaan we op zoek naar kandidaten. Onze medewerkers hebben een goed inlevingsvermogen en beschikken over de discretie om kandidaten op de juiste manier te benaderen en te informeren. We zoeken in ons netwerk, pluizen onze databank uit ( wij volgen bestuurders, directeuren en managers in hun loopbaan) en zetten vaak ook media search in door bijvoorbeeld een vacature op LinkedIn te plaatsen. Aan de hand van de resultaten voeren we gesprekken met kandidaten. We komen er snel achter waar hun sterke en zwakkere punten liggen, zodat we een lijst met goede kandidaten overhouden.

 

Jij kiest je favoriete kandidaat

Wij stellen de lijst dus samen, maar de uiteindelijke keuze voor een kandidaat ligt uiteraard bij jou. Uit de long list maken wij een selectie om gesprekken mee te voeren. Uiteindelijk kiezen we samen de beste 3 tot 5 kandidaten die doorgaan voor een gesprek met jou. Talent Performance is ook altijd aanwezig bij deze gesprekken en ondersteunt waar nodig. Soms kan een assessment uitkomst bieden. Talent Performance levert altijd maatwerk.


Wil jij de ideale kandidaat vinden?

Assessments

Objectief meten met een assessment

Op zoek naar de juiste persoon voor je functie kan het zinvol zijn om een assessment af te nemen. Een assessment geeft een completer, breder en objectiever beeld van iemands persoonlijke eigenschappen en capaciteiten. Bovendien geeft een assessment niet alleen waardevolle informatie over de sterke punten van je kandidaten, maar ook over hun minder sterke punten, en weet je op welke vlakken ze zich nog kunnen ontwikkelen.

Assessments meten alle soorten competenties

Met assessments meet je verschillende eigenschappen van je kandidaten. Zo kun je met een assessment gedrag meten – hoe gedraagt iemand zich in bepaalde situaties en in bepaalde groepen? Ook drijfveren zijn meetbaar: wat drijft iemand om elke dag weer het beste uit zichzelf te halen? Maar ook emotionele intelligentie, denkpatronen, talenten en stressbestendigheid zijn te meten met assessments die daar speciaal op zijn toegespitst. Behalve bij de werving en selectie zijn assessments ook later van belang: bij het ontwikkelen van leiderschap, het verbeteren van performance of het begeleiden van talentontwikkeling.

“Een assessment geeft een compleet en objectief beeld van persoonlijke eigenschappen en capaciteiten”

 

 

 


Ik wil meer weten over assessments

Raad van Toezicht / Raad van Commissarisen

Zoek je een nieuw lid voor de Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen? Dan vergroot je de professionaliteit van de raad door niet zelf onder vrienden en bekenden te gaan werven, maar de werving en selectie uit te besteden aan een professioneel bureau. Talent Performance heeft ruime ervaring in het zoeken van kandidaten voor toezichthoudende functies. Door ons grote netwerk kennen we veel geschikte kandidaten die een waardevolle aanvulling voor je raad kunnen zijn. Bovendien kijken we met een open blik naar de samenstelling van de raad en durven we kritische vragen te stellen. We gaan het gesprek aan over de kandidaat die je zoekt en stellen een profiel samen. We hebben een scherp oog voor de competenties en persoonlijkheidskenmerken van nieuwe kandidaten, en selecteren zo de persoon die jouw raad versterkt.

Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen is gebaat bij diversiteit

Zeker bij toezichthoudende functies is diversiteit in je Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen van groot belang. Een grote verscheidenheid aan visies verkleint de kans dat de raadsleden dingen over het hoofd zien. We streven er dus altijd naar een kandidaat te vinden die je raad aanvult. Daarvoor kijken we goed naar de huidige samenstelling van je raad. Wat zijn de talenten en capaciteiten die op dit moment vertegenwoordigd zijn? En welke talenten en capaciteiten moet een nieuw raadslid bezitten om de huidige leden het beste aan te vullen? Samen kijken we hoe we een gezond evenwicht kunnen bereiken, waardoor je het beste uit je raad haalt.

Mannen en vrouwen, jong en oud

Omdat toezichthoudende functies veel tijd kosten, worden deze functies vaak vervuld door gepensioneerden. De gemiddelde leeftijd van raadsleden ligt op 58 jaar. Bij een raad die voor een groot deel uit oudere mensen bestaat, kan het heel verfrissend zijn om een jonger iemand met een andere visie aan te laten schuiven. En zitten er voornamelijk mannen in de raad? Dan is een geschikte vrouwelijke kandidaat een goede keuze. Vrouwen bezitten niet zozeer andere talenten en eigenschappen dan mannen maar zijn vaak meer mens- en procesgericht, waardoor ze op een andere manier tegen problemen aankijken. Bij een raad die in balans is, zijn zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen en oudere en jongere visies vertegenwoordigd.

‘Het kan verfrissend zijn om een jonger iemand te laten aanschuiven’


Neem contact met ons op