Talent Performance is je partner in executive search. Daarbij profiteren we van onze mensenkennis en jarenlange ervaring. Aan de opdrachten wordt door meerdere mensen van ons team gewerkt. De opdrachtgever heeft altijd te maken met een aanspreekpunt die verantwoordelijk is voor het gehele traject binnen Talent Performance.

 

Executive search ManagementPOSITIES

Zoek je een kandidaat voor een managementfunctie of topfunctie? Talent Performance vindt de juiste kandidaat voor je. Dit doen wij door actief te zoeken, kandidaten te benaderen en ons uitgebreide netwerk en onze databank in te zetten.

 

Wat voor type kandidaat zoek je?

Als je een opdracht bij ons plaatst, gaan we eerst met elkaar om tafel. We bespreken uitgebreid wat voor type kandidaat je zoekt en wat de competenties en vaardigheden zijn waar je organisatie bij gebaat is. We denken met je mee en geven advies. Wij vinden het belangrijk om met een aantal mensen in de organisatie te praten, zodat we een goed beeld krijgen van de cultuur van de organisatie, de opdracht die er ligt en de samenstelling van het team waar de kandidaat deel van uit gaat maken. Als we in kaart hebben welke talenten, persoonlijkheid en kennis gezocht wordt om de functie succesvol te kunnen vervullen, stellen we een profiel van de ideale kandidaat op. We maken het profiel zo specifiek mogelijk.

 

Zoeken in netwerk, databanken en via media search

Dan gaan we op zoek naar kandidaten. Onze medewerkers hebben een goed inlevingsvermogen en beschikken over de discretie om kandidaten op de juiste manier te benaderen en te informeren. We zoeken in ons netwerk, pluizen onze en overige databanken uit (wij volgen bestuurders, directeuren en managers in hun loopbaan). We zetten ook media search in. We voeren gesprekken met een groot aantal kandidaten. We maken aan de hand hiervan een zorgvuldige afweging van welke kandidaten het beste passen bij de vacature.

 

Jij kiest je favoriete kandidaat

Wij doen een voorstel maar de uiteindelijke keuze welke kandidaat je wilt ontmoeten ligt uiteraard bij jou. Na je gesprekken met deze kandidaten maak je een keuze. Wij zullen je gedurende het gehele proces adviseren. Talent Performance is altijd aanwezig bij de gesprekken en ondersteunt waar nodig. Talent Performance levert altijd maatwerk.

Assessments

Objectief meten met een assessment

Op zoek bent naar de juiste persoon voor je functie? Het kan zinvol zijn om een assessment af te nemen. Een assessment geeft een completer, breder en objectiever beeld van iemands persoonlijke eigenschappen en capaciteiten. Bovendien geeft een assessment niet alleen waardevolle informatie over de sterke punten van je kandidaten, maar ook over hun minder sterke punten. Zo weet je op welke vlakken ze zich nog kunnen ontwikkelen.

Assessments meten alle soorten competenties

Met assessments meet je verschillende eigenschappen van je kandidaten. Zo kun je met een assessment gedrag meten – hoe gedraagt iemand zich in bepaalde situaties en in bepaalde groepen? Ook drijfveren zijn meetbaar: wat drijft iemand om elke dag weer het beste uit zichzelf te halen? Maar ook emotionele intelligentie, denkpatronen, talenten en stressbestendigheid zijn te meten met assessments die daar speciaal op zijn toegespitst. Behalve bij de werving en selectie zijn assessments ook later van belang: bij het ontwikkelen van leiderschap, het verbeteren van performance of het begeleiden van talentontwikkeling.

“Een assessment geeft een compleet en objectief beeld van persoonlijke eigenschappen en capaciteiten”

 

 

 

Raad van Toezicht / Raad van CommissariSsen

Zoek je een nieuw lid voor de Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen? Talent Performance heeft ruime ervaring in het vinden van goede kandidaten voor toezichthoudende functies. Door ons grote netwerk kennen we veel geschikte kandidaten die een waardevolle aanvulling voor je raad kunnen zijn. Bovendien kijken we met een open blik naar de samenstelling van de raad en durven we kritische vragen te stellen. We gaan het gesprek aan over de kandidaat die je zoekt en stellen een profiel samen. We hebben een scherp oog voor de competenties en persoonlijkheidskenmerken van nieuwe kandidaten, en selecteren zo de persoon die jouw raad versterkt.

Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen is gebaat bij diversiteit

Zeker bij toezichthoudende functies is diversiteit in je Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen van groot belang. Een grote verscheidenheid aan visies verkleint de kans dat de raadsleden dingen over het hoofd zien. We streven er dus altijd naar een kandidaat te vinden die je raad aanvult. Daarvoor kijken we goed naar de huidige samenstelling van je raad. Wat zijn de talenten en capaciteiten die op dit moment vertegenwoordigd zijn? En welke talenten en capaciteiten moet een nieuw raadslid bezitten om de huidige leden het beste aan te vullen? Samen kijken we hoe we een gezond evenwicht kunnen bereiken, waardoor je het beste uit je raad haalt. Bij een raad die in balans is, zijn zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen en oudere en jongere visies vertegenwoordigd.

‘Om goed toezicht te houden is het belangrijk om ook te kijken naar de leeftijdsopbouw binnen de raad’